BML-NIEUWS  LMB-NOUVELLES

 

Award Belgische Maritime Liga 2020- Award Ligue Maritime Belge 2020

 

De Belgische Maritieme Liga (BML) heeft zijn jaarlijkse onderscheiding, de Maritime Award 2019, uitgereikt aan de Brusselse vereniging Maritiem Atelier. De Liga eert de eerste laureaat voor haar belangeloze inzet voor kansarme jongeren.

                

Al meer dan honderd jaar promoot de Belgische Maritieme Liga de scheepvaart en maritieme geest in België. Eerste laureaat voor de Maritime Award is Maritiem Atelier voor de tewaterlating van 'De Eenhoorn' (La Licorne) in Anderlecht. Het schip is een replica van een 17e-eeuwse driemaster uit de periode van Koning Lodewijk XIV. 

De bouw en tewaterlating werden uitgevoerd met behulp van minder begunstigde jongeren. Het Maritiem Atelier heeft als doel: eigenaar worden van boten, ze renoveren en onderhouden. In ruil voor hulp bij de renovatie of door skipper te zijn voor andere jeugdorganisaties, stellen ze de boten gratis ter beschikking van de jeugd.
Met de prijsuitreiking wil de Liga mensen in de maritieme wereld naar voor schuiven als voorbeeld van de Belgische maritieme spirit.

 

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be
 Deze site werd geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024 x 768 en IE -11-Edge
Ce site a été optimalisé pour une résolution d'écran de 1024 x 768 et IE -11- Edge