BOEKEN  LIVRES  BOOKS

 

Boskalis geeft boek uit over berging 'Ever Given'


Boskalis geeft een boek uit over de berging van de 'Ever Given' in maart in het Suezkanaal. Daarin staan interviews met een pak betrokkenen en mooie foto's.


Boek Boskalis over berging 'Ever Given' - © Boskalis

Bergingsbedrijf SMIT Salvage, een dochter van Boskalis, wist het immense schip dat dwars in het kanaal lag na ongeveer een week vlot te trekken. Hierdoor konden honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend (Lloyd’s List schatte de schade op 400 miljoen usd per uur).


Chronologisch beeld

Ten tijde van de bergingsoperatie kreeg Boskalis veel vragen van media en geïnteresseerden. Naar aanleiding hiervan geeft het bergingsbedrijf nu een boek uit over de berging met interviews met een groot aantal betrokkenen en diverse foto’s. Het boek schetst een chronologisch beeld van wat zich afspeelde aan boord van de 'Ever Given', bij het Boskalis-team op de wal in Egypte en op het hoofdkantoor in het Nederlandse Papendrecht. Het boek bestaat in een Nederlandse en Engelse versie en is te bestellen via shop.boskalis.com. Het kost 9,95 euro (plus verzendkosten voor België).    

    
Weer door het Suezkanaal

Overigens vaart de 'Ever Given' volgende week voor het eerst sinds de stranding weer door het Suezkanaal richting Europa. Het is na de berging gerepareerd in China. Komende zondag arriveert het schip naar verwachting in Suez, aan de zuidkant van het kanaal.
Adrie Boxmeer

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be