BOEKEN  LIVRES  BOOKS

 

                        “Geloof en bijgeloof op zee”


B O E K B E S P R E K I N G door : Frank NEYTS


Bij uitgeverij Walburg Pers verscheen het interessante boek “Geloof en bijgeloof op zee. Fantastische en bizarre vertellingen over de oceaan”. Het werd geschreven door Graddy Boven.

De zee is wonderlijk, immens en mysterieus. Spiegelglad of woest, verontrustend en verraderlijk. De oneindigheid van de zee intrigeert en de aantrekkingskracht op de mens is ingrijpend groot. Door de eeuwen heen zijn spelenderwijs fantastische en bizarre vertellingen over wel en wee van de oceanen ontstaan. Rondtrekkende vertellers spraken over oneindige diepten en verhaalden onder andere over sirenes die met hun gezang zeelieden de dood inlokten. Geen wonder dat de gelovige en bijgelovige zeeman voortdurend worstelde met de mysteries van de zee.

‘Geloof en bijgeloof op zee’ vertelt over Neptunus, watervrouwen, zeemonsters, kerk, schip en de dood, wereldlijke zeehelden, sierschepen, de Vliegende Hollander, luchtspiegelingen en de Bermudadriehoek en diept het verschil tussen geloof en bijgeloof uit. Het boek beschrijft de schepen die het zeegat uitvoeren op weg naar het onbekende. Velen keerden terug, velen niet. Opgeslokt door de geheimen van de zee. Wie denkt dat de zee tegenwoordig geen geheimen meer heeft, komt bedrogen uit. Diep in de zee speelt zich nog steeds van alles af. Zaken waarvan de mensheid nooit, maar dan ook nooit, weet zal hebben.

Geloof en bijgeloof op zee” (ISBN 9 789462 494459) telt 128 pagina’s, werd als hardback uitgegeven. Het boek kost 24,99 euro. Aankopen kan via de boekhandel of rechtstreeks bij Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, Postbus 4159, 7200BD Zutphen. Tel. +32(0)575.510522. Bestellen kan via de Walburg Pers website. In België wordt het boek verdeeld door Agora Uitgeverscentrum, Aalst/Erembodegem. Tel. 0032(0)53.78.87.00, Fax 0032(0)53.78.26.91, www.boekenbank.be , E-mail: admin@agorabooks.com .

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be