BOEKEN  LIVRES  BOOKS

 

“De Cirkel is Rond”

 

B O E K B E S P R E K I N G door Frank NEYTS

Bij Pandora Publishers verscheen recent het tweetalige (Nederlands/Engels) boek “De Cirkel is Rond” of “The Full Circle” of hoe de familie Aertssen zich heruitvond. Bij het samenstellen van het boek trad Danny Deckers op als auteur.

Het polderdorp Oorderen verdween in 1966. Het dorp betaalde de tol voor de groei van de Antwerpse haven. Plant 2 van General Motors kwam in de plaats. Waar ooit de boerderij van Marcel Aertssen stond, zouden tot in 2010 meer dan 13 miljoen wagens geassembleerd worden. En wat met Marcel? Die vond zichzelf heruit en startte een bedrijf, Grondwerken Aertssen.

Nu is dat bedrijf een internationale industriële duizendpoot geworden en wordt de Aertssen Group geleid door de tweede en derde generatie. Wil nu toch het toeval dat uitgerekend dit bedrijf in 2020 startte met de hele ontmanteling van de voormalige fabriek!

En zo is de cirkel rond. Jezelf altijd maar opnieuw durven heruitvinden, daar draait het om! Van polderboerderij over auto-assemblagefabriek tot de site die klaargemaakt wordt voor de toekomst.

Het boek “De Cirkel is Rond” (ISBN 9789 0532 54789) werd als een hardback uitgegeven, is rijkelijk geïllustreerd, telt 224 pagina’s en kost 35 euro. Bestellen kan via lodico@skynet.be en door storting op BE12 0012 5574 2192 met vermelding van naam en volledig adres. BTW nummer vermelden indien een factuur gewenst.

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be