BELGISCHE MARITIEME LIGA  vzw.
LIGUE MARITIME BELGE  asbl.

Koninklijke Vereniging - Société Royale

NIEUWS  NOUVELLES  NEWS

 

EDR en Bolckmans werken in bouwteam aan nieuwe scheepswerfHet scheepsreparatie- en onderhoudsbedrijf Engine Deck Repair (EDR) in de haven van Antwerpen is bezig met een groots bouwproject. Het gaat over een nieuwe scheepswerf met een totale oppervlakte van 40 ha die wordt voorzien van zes droge dokken met meer dan 2.000 lopende meter aan herstelkaaien. Ook de grootste containerschepen zullen hier terecht kunnen voor alle denkbare reparatie- en onderhoudsprojecten. De huidige ontwikkeling zal EDR toelaten haar industriële activiteiten verder uit te breiden en haar positie van grootste scheepshersteller van België te behouden.


Complex bouwproject

Het bouwproject wordt geleid door Bolckmans uit Hoogstraten en verloopt in verschillende fases. Momenteel wordt een bestaande hal van 9.000 m² geheel gerenoveerd volgens de huidige normen en met behoud van het initiële karakter zodat de oude staalstructuur zichtbaar blijft. Weldra wordt de tweede fase aangevat. Verschillende nieuwe gebouwen zullen worden gerealiseerd voor de logistieke activiteiten van EDR alsook een modern kantoorgebouw met zicht op de dokken.

Stijn Van Doninck, general manager EDR: “De complexiteit van ons project maakt dat wij een uiterst betrouwbare en professionele partner nodig hadden voor de realisatie ervan. Zowel renovatie als nieuwbouw maken deel uit van het project waarin complexe technieken zoals rolbruggen, compartimentering voor geklasseerde producten, vloeren die extreem hoge belastingen moeten aankunnen en andere, vervat zitten. De huidige samenwerking bevestigt dat wij deze bouwpartner gevonden hebben in Bolckmans. De specifieke inbreng van de verschillende partijen is cruciaal voor de verdere realisatie en het succes van ons project.”


Werken in bouwteam

“Als aannemer zijn wij gespecialiseerd in ‘turn key’ projecten in de industriële sector. Wij hebben een uitgebreide ervaring met het werken in bouwteamverband. Deze werkwijze in combinatie met onze expertise in industriebouw garandeert de kortst mogelijke uitvoeringsperiode, volledige inspraak van alle partijen en de meest optimale technische oplossingen. Dit alles binnen het vooropgesteld budget”, zegt Bart van Zundert, commercieel manager Bolckmans.

 

          

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be
 Deze site werd geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024 x 768 en IE -11-Edge
Ce site a été optimalisé pour une résolution d'écran de 1024 x 768 et IE -11- Edge