NIEUWS  NOUVELLES  NEWS

 

VZW Maritiem Atelier : Tewaterlating van de bantrysloep «RESILIENCE»


De VZW Maritiem Atelier is reeds 10 jaar actief in sociale inclusieprojecten rond nautische activiteiten in Brussel en heeft hiermee al meer dan 11.500 dagen vaargenot kunnen bieden aan kansarme doelgroepen. De VZW bouwde onder meer twee Bantrysloepen en de “Eenhoorn”, een replica van het praalschip van Lodewijk XIV te Versailles.
Om een initiatief van de roeivereniging SNUB Aviron ‘Ramer en Rose’ ten voordele van kankerpatiënten te ondersteunen, had Maritiem Atelier besloten om de Parijse Bantrysloep ‘Val Maubuée’ te renoveren en ter beschikking te stellen van SNUB Aviron.

Wijlen onze voorzitter Jean-Jacques Westerlund had samen met Nicolas Joschko de droom om deze bantrysloep te restaureren bij de VZW S.R.N.A. op Linkeroever en dan een team van roeiers samen te stellen om deel te nemen aan wedstrijden. Door omstandigheden is dit echter niet kunnen doorgaan en verhuisde de sloep naar het Maritiem Atelier waar uiteindelijk de restauratie werd uitgevoerd. De financiering van het project gebeurde door overheidssubsidies en privé-schenkingen.

De boot werd op 26 maart 2022 opnieuw te water gelaten onder de naam “RESILIENCE” en onze erevoorzitter Stephanie Westerlund werd meter van de boot.

 

            

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be