NIEUWS  NOUVELLES  NEWS

 

Euronav verhuurt tanker voor twee jaar aan Braziliaanse oliereus


Euronav chartert de VLCC (very large crude carrier) ‘Simone’ aan de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas voor een termijn van twee jaar. De charterprijs bedraagt 48.500 dollar per dag. Dat meldt het Noorse vakblad Tradewinds.

           

                                   Olietanker van Euronav - © Henk Claeys


CEO Hugo De Stoop wou geen commentaar geven. Volgens Tradewinds vertelde hij wel recent dat een van de schepen, die niet tot de milieuvriendelijke vloot behoort, voor twee jaar was gecharterd.

Het zou gaan om de ‘Simone’, die Petrobas in haar vloot zal opnemen nadat de olietanker zijn huidige reis heeft afgerond. In de overeenkomst met Euronav staat een optie om de chartertijd met een jaar te verlengen.

De olietanker ‘Simone’ is gebouwd in 2012 en heeft een draagvermogen van 314.000 dwt. Het schip is 319,6 meter lang en 60 meter breed. De diepgang bedraagt 22,10 meter.


Succes na succes

Euronav boekt het ene succes na het andere. De Antwerpse tankerrederij verkocht sinds begin januari dit jaar vier tankers boven de marktprijs, en kocht vier nieuwe eco-VLCC's aan onder de marktprijs. In het eerste kwartaal boekte Euronav een recordwinst van 225,6 miljoen dollar.

April 2020 was dan weer een van de drukste maanden ooit voor tankers onder tijdbevrachting omwille van de grote vraag naar drijvende opslag. 

Euronavs plannen met de reuzentanker 'TI Oceania', volgeladen met 420.000 ton zwavelarme brandstof, zijn nog niet bekend. Euronav sloeg een strategische voorraad in nadat de IMO de strengere zwavelnormen voor scheepsbrandstof bekendmaakte. Door de oliecrash op 9 maart zijn ook de prijzen voor Very Low Sulphur Fuel Oil (VLSFO) gekelderd en zou Euronav de lading nu toch met verlies willen verkopen aan bunkeraars in Singapore. Dit om de supertanker als drijvende opslag te kunnen inzetten.


Julie Desmet

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be
 Deze site werd geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024 x 768 en IE -11-Edge
Ce site a été optimalisé pour une résolution d'écran de 1024 x 768 et IE -11- Edge