NIEUWS  NOUVELLES  NEWS

 

Lpg-tanker 'Moritz Schulte' brandt in Antwerpen


In de haven van Antwerpen is deze dinsdagochtend brand uitgebroken aan boord van de lpg-tanker 'Moritz Schulte'. De brandweer van Antwerpen kon tegen 11.30 uur de brand blussen. Een persoon is afgevoerd met rookinhalatie.

            
Brand 'Moritz Schulte' - © BZAntwerpenUpdate 12.20 uur
Aan boord van de 'Moritz Schulte', een lpg-tanker onder Britse vlag, ontstond deze dinsdagochtend rond 9.45 uur brand in de machinekamer. De brandweer en hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Er wordt ook een sleepboot stand-by gehouden, voor het geval het schip van de kade moet worden weggesleept. De 'Moritz Schulte' lag sinds zondag aan Kaai 383 in het Industriedok. 

De brandweer van Antwerpen en de bedrijfsbrandweer van de nabije Essoterminal vatten de bluswerken aan. De operationele fase van het rampenplan werd afgekondigd. Omstreeks 11.30 uur was de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten, buiten het feit dat die in de machinekamer ontstond en dat de brandschade grotendeels tot deze ruimte beperkt bleef. De brandweer blijft ter plaatse om het schip te ventileren en te koelen. 

Eerder werd gevreesd dat een persoon vermist was geraakt in de brandende machinekamer. Deze persoon is met rookinhalatie afgevoerd. 

Deze pagina wordt in de loop van de dag geüpdatet als er bijkomende infomatie is. 
Michiel Leen

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be