NIEUWS  NOUVELLES  NEWS

 

Exmar betaalt aandeelhouders superdividend van 5,4 euro uit


Julie Desmet


Na het mislukte overnamebod van Saverex – dat in handen is van de familie Saverys – op de Antwerpse gastankerrederij Exmar, zal Exmar binnenkort een dividend van 5,40 euro bruto aan zijn aandeelhouders uitbetalen.
Exmar ontving op 20 september 2023 een brief van Saverex, de holdingvennootschap van Nicolas Saverys, met het verzoek om een buitengewone en een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen. De aankondiging komt daags nadat Nicolas Saverys er ook met een tweede biedronde niet in slaagde om Exmar van de beurs te halen.
De agendapunten voor de bijzondere algemene vergadering betreffen het voorstel tot uitkering aan de aandeelhouders van bruto 1,00 euro per aandeel uit de beschikbare uitgiftepremie, en een uitkering van een tussentijds dividend van bruto 4,40 euro per aandeel.
Dat tussentijds dividend is afkomstig uit de overgedragen winst van de vennootschap. Wat de uitkering van 1 euro per aandeel uit de zogenaamde beschikbare uitgiftepremie betreft, komen eigen aandelen niet in aanmerking voor deze uitkering.

 

Uitnodigingsbrief

Exmar moet de (overige) aandeelhouders binnen de drie weken oproepen voor de algemene vergaderingen. Die mogen niet vroeger dan 30 dagen na de uitnodigingsbrief op de agenda staan. Daar zal dan gestemd worden om de aandeelhouders, Saverys incluis, het grote tussentijdse dividend en de bijkomende uitkering toe te kennen.

Woensdag 20 september 2023 werd bekend dat Saverex een belang van bijna 83,76% in Exmar in handen kreeg, wat nog altijd te weinig is om een uitrookbod te doen (minimum 95%). 

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be