BELGISCHE MARITIEME LIGA  vzw.
LIGUE MARITIME BELGE  asbl.

Koninklijke Vereniging - Société Royale

NIEUWS BML - NOUVELLES LMB

 

 

Antwerp Student Fleet

 

De studenten van de Antwerpse Hogere Zeevaartschool plannen een Noordzee-expeditie met traditionele zeilschepen. Zo willen ze het ware zeilen onder de knie krijgen. Voor het project zijn ze wel nog naarstig op zoek naar sponsors.

 

   

 

Onder de noemer ' willen de studenten van de Hogere Zeevaartschool (HZS) in september van dit jaar een zeiltocht ondernemen vanuit Antwerpen, richting Petershead (Schotland) en Haugesund (Noorwegen). Ze brengen daarvoor vier traditionele zeilschepen in stelling, die elk door zes tot acht studenten zullen worden bemand. Tijdens de drie weken durende reis willen de studenten het 'old school' zeemansleven ervaren: wachtlopen, posities bepalen met de sextant en  varen zonder elektronische ondersteuning. 


Sponsors gezocht

Om die expeditie te doen slagen, zijn de studenten wel nog op zoek naar sponsorgelden, 120.000 euro in totaal. Een deel van dat geld wordt gezocht via crowdfunding, voor het andere deel hopen de studenten op sponsoring. Geïnteresseerde bedrijven die in de buidel tasten zien hun naam verschijnen op de flanken van een van de zeilschepen. Er zijn verschillende andere sponsorpakketten mogelijk, met exposure op de verschillende socialemediakanalen van het initiatief, of bij de evenementen die nog worden gepland voor de afvaart en de terugkeer van de kleine vloot. 

"Voor ons is de reis een kans om de theorie die we aan de HZS leren, om te zetten in de praktijk", zegt mede-initiatiefnemer Joachim Besson. "Het is een oefening in teamwerk, een unieke bron aan praktische ervaring, maar ook — hopen we — een kans om de maritieme sector wat dichter bij het grote publiek te brengen." 
Michiel Leen 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be
 Deze site werd geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024 x 768 en IE -11-Edge
Ce site a été optimalisé pour une résolution d'écran de 1024 x 768 et IE -11- Edge