BOEKEN  LIVRES  BOOKS

 

BOEKBESPREKING

                           dstss Rotterdam (1959) : Plannen en ontwerpen.


In deze maand februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Gbooksinternational het boek dstss Rotterdam (1959) : Plannen en ontwerpen.

Dit boek is het eerste deel van de lang verwachte serie gedetailleerde boeken over de complete geschiedenis in al haar fascinerende facetten van het legendarische stoomschip ROTTERDAM V uit 1959 – dat heden ten dage ligt afgemeerd aan het 3e Katendrechtsehoofd in Rotterdam waar het een bezienswaardigheid en een attractie van wereldklasse vormt.

Elk deel van deze uitzonderlijke serie is ook als zelfstandig boek te lezen.

De serie – vergelijkbaar met die over de NIEUW AMSTERDAM (1938) bestaat uit de delen:
I-A: PLANNEN en ontwerpen 1938 – 1956
I-B: Plannen en ONTWERPEN 1956 – 1958
II: BOUWEN 1956 – 1959
III: INRICHTING: installaties en interieurs
IV-A: VAREN deel 1
IV-B: VAREN deel 2
V: NA 2000
VI: UITSLAANDERS: tekeningen, dekplannen en vouwfolders


Het eerste deel (I-A) dat nu verschijnt, omvat 500 pagina’s (A4-formaat) in een voorname hardbound uitvoering en staat boordevol informatie die nog nooit eerder uit de archieven van de RDM en de HAL tevoorschijn is gekomen. De unieke gegevens en de sensationele afbeeldingen van al het jarenlange ontwerpwerk aan de talloze voorontwerpen voor het schip (waarvan er eentje weergaloos staat afgebeeld op het omslag) maken dit boek waarlijk tot een zeldzaam document van wereldklasse op maritiem-historisch gebied.

De prijs van het omvangrijke boek bedraagt € 75,- (porto buiten NL niet inbegrepen). (De overige delen van de serie zullen ook die verkoopprijs hebben. Wie zich voorinschrijft op de hele serie betaalt per deel € 65,-.)
Bestel eenvoudig via e-mail: info@gbooksinternational.nl (+31 6 44 41 82 49)

 

 

 

  LMB-BML 2007 Webmaster & designer: Cmdt. André Jehaes - email andre.jehaes@lmb-bml.be